Nederlander verdronken in meer in Californië

Nederlander verdronken in meer in Californië

Geplaatst op 17 juli 2023, om 11:46 uur

BUITENLAND – In de Amerikaanse staat Californië is een Nederlandse man verdronken. De 39-jarige verdween in juni en maandag vond een zoekteam zijn lichaam, maakte de sheriff van de county Calaveras bekend.

Het slachtoffer was gaan varen in het New Melones-meer, zo’n 160 kilometer ten oosten van San Francisco. Getuigen zeiden tegen de sheriff dat hij met een glijbaan het water in ging vanaf de boot. Daarna zou de man een stuk zijn weggedreven en toen hij terug wilde keren raakte hij vermoeid en kreeg hij moeite met zwemmen. De mensen die erbij waren hebben de hulpdiensten gebeld toen hij onder water verdween.

Het zoekteam heeft wekenlang met speciale technologieën gezocht. Ze gebruikten bijvoorbeeld sonar en op afstand bestuurbare vaartuigen om op tientallen meters onder het wateroppervlak te zoeken.

De Nederlander woonde niet in Calaveras, maar was op bezoek bij familie in de buurt.

Door: ANP