Explosie en brand dwingen oudere man uit woning

Explosie en brand dwingen oudere man uit woning

Geplaatst op 16 juli 2023, om 11:54 uur

AMSTERDAM – Een oudere man moet noodgedwongen de nacht elders overnachten nadat er een explosief voor zijn woning was afgegaan waardoor er brand is uitgebroken. Rond vijf voor drie ging het explosief aan de B. Merkelbachsingel af waarna er een felle brand uitbrak.

Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed te plaatse. De brand op de 4e etage was vrij snel onder controle maar de schade is groot. De bewoner, een oudere man, kan in ieder geval deze nacht niet meer terug naar zijn woning. Een aantal andere bewoners van het complex hebben tijdelijk hun woning moeten verlaten. De politie gaat onderzoek doen en alle sporen veilig stellen.

Volgens een buurtbewoner is er eerder op de avond ook al een incident geweest waarbij een explosief is afgegaan. Dit zou rond half twaalf zijn geweest. Meerdere agenten hebben toen onderzoek gedaan.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen