Drugslaboratorium ontdekt in loods: twee mannen gearresteerd

Drugslaboratorium ontdekt in loods: twee mannen gearresteerd

Geplaatst op 15 juli 2023, om 17:00 uur

VESSEM – De politie trof vrijdagavond in een loods aan de Kuilenhurk in Vessem een laboratorium aan voor de productie van synthetische drugs. In de loods zijn twee mannen aangehouden van 29 en 62 jaar oud uit de omgeving Waalwijk en Loon op Zand.

Na onderzoek van de Dienst Landelijke Recherche, Cluster Synthetische Drugs, van de Landelijke Eenheid stapten operators van de Dienst Speciale Interventies vrijdagmiddag het grootschalige en in werking zijnde drugslab binnen. Het drugslab was professioneel ingericht met meerdere drukvaten, chemicaliën en drugsafval. Een dergelijk laboratorium heeft de capaciteit voor de productie van honderden kilo’s harddrugs. In de loods zijn tientallen liters precursoren voor de productie van zowel MDMA als (meth)amfetamine aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen, politie en een gespecialiseerd bedrijf zijn vrijdag en zaterdag bezig geweest met de ontmanteling en het afvoeren van de chemicaliën.

De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor en worden aanstaande dinsdag voorgeleid voor de rechtbank Oost-Brabant. Het onderzoek loopt door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto’s: Rico Vogels