Brandweer bezig met langdurige bluswerkzaamheden na bermbrand

Brandweer bezig met langdurige bluswerkzaamheden na bermbrand

Geplaatst op 15 juli 2023, om 12:35 uur

DE KLOMP – Op vrijdagavond werd de brandweer van Ederveen gealarmeerd voor een bermbrand aan de Griftweg in De Klomp.

Rond 23:25 uur ontvingen de hulpdiensten de melding. Er lag een grote berg hooi die broei vertoonde en dreigde te ontbranden. De brandweer heeft de berg geblust, maar er kwam veel rook vrij, wat overlast veroorzaakte voor passerende automobilisten op de Rondweg De Klomp. Om de brandweer in staat te stellen de berg te blussen, heeft de gemeente de bult uit elkaar getrokken met behulp van een knijperauto. De bluswerkzaamheden hielden de brandweer geruime tijd bezig.

Op zaterdagochtend rond 05:30 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken naar de Griftweg omdat er nog smeulende resten waren.

Foto’s: William Harthoorn