Brand in flatwoning: Evacuatie van zeven personen, waaronder vier kinderen; twee gewonden

Brand in flatwoning: Evacuatie van zeven personen, waaronder vier kinderen; twee gewonden

Geplaatst op 15 juli 2023, om 16:20 uur

ZOETERMEER – Op zaterdagmiddag brak er brand uit in een flat aan de Willem van Cleeflaan in Zoetermeer. De brand ontstond op het balkon en verspreidde zich naar de aangrenzende slaapkamer van een woning op de achtste verdieping. Twee personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was de brand al uitslaand en er kwam veel rook vrij. De oorzaak van de brand is nog onbekend. In verband met rookinhalatie moesten zeven personen, waaronder vier kinderen, door ambulancepersoneel worden nagekeken. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek of behandeling. De woning liep zware schade op door de brand, rook en water. Volgens de brandweer is de woning voorlopig onbewoonbaar verklaard.

De omliggende woningen in het flatgebouw werden geëvacueerd. In de namiddag mochten de bewoners weer terugkeren nadat hun huizen gecontroleerd en geventileerd waren.