Verdachte van dodelijke schietpartij in aangehouden in Duitsland

Verdachte van dodelijke schietpartij in aangehouden in Duitsland

Geplaatst op 14 juli 2023, om 16:33 uur

EINDHOVEN – Een man uit Geldrop is vrijdagmorgen aangehouden als verdachte van de dodelijke schietpartij die afgelopen maandag plaatsvond op de Heezerweg in Eindhoven.

Hij werd opgepakt in een huis in het Duitse Haltern am See. De verdachte, een 28-jarige man, zit momenteel in hechtenis in Duitsland. Er is een procedure gestart om hem naar Nederland over te brengen. Bij de schietpartij is maandagmiddag rond drie uur een 34-jarige man uit Utrecht om het leven gekomen. Hij werd zwaargewond aangetroffen bij zijn auto, die geparkeerd stond bij de ingang van een woonwagenkamp. Ondanks de aanhouding wordt het onderzoek onverminderd voortgezet.

De onderzoeksleider benadrukt dat hoewel de aanhouding een positief resultaat is, er nog meer werk te doen is.