Gevangene penitentiaire inrichting overleden

Gevangene penitentiaire inrichting overleden

Geplaatst op 14 juli 2023, om 22:20 uur

LEEUWARDEN – Een gevangene die vastzat in de gevangenis in Leeuwarden is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden, meldt de politie. Op donderdagavond werd hij vanuit de penitentiaire inrichting overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij kwam te overlijden.

Op vrijdag vond er onderzoek plaats, zoals aangegeven door de politie. Er werd onder andere sporenonderzoek uitgevoerd in de cel waar de man verbleef. Het onderzoek is afgerond en er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf volgens de politie. Er zijn geen mededelingen gedaan over de mogelijke doodsoorzaak.

Indien nodig zal nazorg en opvang worden geregeld voor betrokkenen. Zoals gebruikelijk bij een overlijden tijdens detentie voert de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ook een onderzoek uit naar het overlijden.