Vier gewonden na ongeval tijdens politieachtervolging

Vier gewonden na ongeval tijdens politieachtervolging

Geplaatst op 13 juli 2023, om 22:40 uur

MAARN – Tijdens een politieachtervolging op de A12 is donderdagavond ter hoogte van het Utrechtse Maarn een ongeval gebeurd. Vier mensen, twee agenten en twee mensen die worden verdacht van auto-inbraak, zijn gewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder. De snelweg tussen Maarsbergen en Maarn is voorlopig afgesloten vanwege een politieonderzoek.

Agenten betrapten drie verdachten rond 19.30 uur bij een vermoedelijke auto-inbraak in Veenendaal. Een van hen kon aangehouden worden, de andere twee gingen er in een wagen vandoor. Agenten zetten de achtervolging in en daarbij was sprake van hoge snelheden, aldus de woordvoerder. Op de A12 ging het ter hoogte van Maarn mis en ontstond de aanrijding.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. De twee verdachten zijn aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.