Mega-drugsvangst in twee woningen met straatwaarde van 5,2 miljoen euro

Mega-drugsvangst in twee woningen met straatwaarde van 5,2 miljoen euro

Geplaatst op 12 juli 2023, om 12:51 uur

GOIRLE – Bij een inval van de politie op twee aangrenzende woningen in Goirle op dinsdagavond 27 juni werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat meldt de politie woensdag. De inval vond plaats naar aanleiding van een tip over drugshandel vanuit de betreffende woningen. Er zijn twee verdachten gearresteerd.

Bij de inval waren ongeveer 35 politieagenten betrokken, inclusief een gespecialiseerd team voor het betreden van panden met verhoogd risico. Uit verder onderzoek bleek dat er honderden kilo’s drugs, liters chemicaliën en een drugslab op de zolderverdieping werden aangetroffen.

Het drugslab op de zolderverdieping van een van de woningen bleek te worden gebruikt voor de productie van amfetamine. Specialisten van de politie waren ter plaatse om de gevonden chemicaliën en productieapparatuur veilig te bemonsteren, categoriseren en verwijderen. Onder leiding van de Rechter-Commissaris werden beide woningen doorzocht. Het onderzoeksteam heeft 7 dagen nodig gehad om alle drugs te testen, bemonsteren en categoriseren.

In een van de woningen werd een grote voorraad drugs aangetroffen, waaronder ongeveer 100 kg amfetamine, ruim 28 kg Crystal Meth, meer dan 180.000 XTC-pillen, 42 kg ketamine, 7 kg 3-MMC, ruim 86.000 LSD-zegels en bijna 40 liter amfetamine-olie. De geschatte handelswaarde van deze drugsvoorraad bedraagt meer dan 660 duizend euro. Als deze drugs op straat in Nederland zouden zijn verkocht, zou de straatwaarde meer dan 5,2 miljoen euro bedragen.

Twee verdachten, een 58-jarige Tilburger en een 27-jarige Tilburger, zijn in een van de woningen aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex. Ze zijn voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en zullen verder worden ondervraagd over de aangetroffen situatie.