Man krijgt 18 jaar cel voor beramen moord op echtgenote

Man krijgt 18 jaar cel voor beramen moord op echtgenote

Geplaatst op 12 juli 2023, om 18:07 uur

ARNHEM – Een 40-jarige man uit Druten is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf wegens het beramen van de moord op zijn vrouw.

De Drutenaar leidde een dubbelleven en had twee relaties. Een 29-jarige man uit Emmen kreeg een gevangenisstraf van 16 jaar voor het uitvoeren van de moordpoging. Op een camping in Kerkdriel werd het slachtoffer op 11 april 2022 aangevallen en in haar hals en rug gestoken. Hoewel ze de aanslag overleefde, is ze gedeeltelijk verlamd en kan ze niet langer zelf voor haar kinderen zorgen. De Drutenaar werd een dag later in Emmen gearresteerd. Het motief achter de moordpoging is niet duidelijk volgens de rechtbank.

Daarnaast had de Drutenaar ook opdracht gegeven tot brandstichting, waarbij de Emmenaar verantwoordelijk was voor acht branden. De Emmenaar zou hiervoor 150.000 euro ontvangen. De rechtbank heeft echter niet kunnen bewijzen dat de Drutenaar opdracht gaf voor alle branden. De Drutenaar was ook betrokken bij het plegen van valsheid in geschrifte door een e-mail te vervalsen om een schadevergoeding te krijgen voor een vermeend verlies van een zakelijke opdracht.

Beide veroordeelden moeten schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers van de branden, en gezamenlijk een bedrag van 41.000 euro aan het slachtoffer van de moordpoging.

Foto: Politie