Politie zoekt familie van zwaargewonde wielrenner

Politie zoekt familie van zwaargewonde wielrenner

Geplaatst op 10 juli 2023, om 23:21 uur

WASPIK – Op maandagmiddag rond 15.40 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op ’t Vaartje in het Brabantse Waspik. Een fietser, een man van ongeveer 40 jaar oud met een blanke huidskleur, reed in de richting van Sprang-Capelle/Waalwijk toen hij achterop een geparkeerd voertuig botste.

Als gevolg van de botsing raakte de fietser ernstig gewond en moest hij naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend en daarom vraagt de politie om hulp van het publiek. Indien iemand een man kent die aan het bovenstaande signalement voldoet en die mogelijk eigenaar is van de opvallende Cube-fiets, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844, onder vermelding van zaaknummer PL2000-2023175099.

Het incident trok de aandacht van omstanders, die getuige waren van het eenzijdige ongeval. Volgens een getuige fietste het slachtoffer tegen een geparkeerde auto, waardoor hij ten val kwam en gewond raakte. De hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances en een traumahelikopter, werden ter plaatse gestuurd. Omstanders werden op afstand gehouden met behulp van schermen die door de brandweer waren geplaatst. De weg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer tijdens de hulpverlening.

De politie roept iedereen op die meer informatie heeft over dit incident of de identiteit van de fietser om contact op te nemen. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval is nog gaande.

foto’s: Jeroen Stuve