Auto over de kop bij ongeluk, mogelijk lachgas in het spel

Auto over de kop bij ongeluk, mogelijk lachgas in het spel

Geplaatst op 10 juli 2023, om 21:59 uur

VALKENSWAARD – Op maandagavond heeft er op de N69 tussen Valkenswaard en Bergeijk een ongeval plaatsgevonden waarbij een auto over de houten vangrail is gelanceerd, over de kop is geslagen en zo’n tachtig meter verder tot stilstand is gekomen. In de auto zaten twee mannen, waarvan er één snel wegrende met mogelijk een lekkende lachgascilinder. Naast de auto werd een ballonnetje gevonden. De chauffeur is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk vond plaats rond kwart over acht. Omstanders hebben de mannen geholpen uit hun benarde situatie te komen en hebben aan een 112-correspondent verteld dat ze een sissend geluid hoorden. Ze waren bang dat de auto zou exploderen, maar dat gebeurde niet.

De mensen die te hulp schoten, zagen dat één van de inzittenden enkele spullen uit de auto pakte en in zuidelijke richting wegliep. De auto had een Belgisch kenteken. Op dit moment is de persoon nog steeds spoorloos.

Het wrak is weggesleept en als gevolg van het ongeluk en de inzet van een bergingsbedrijf was de weg in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Foto’s: Rico Vogels