Zondagmiddag en -avond code oranje; KNMI verwacht hagel, onweer en windstoten

Zondagmiddag en -avond code oranje; KNMI verwacht hagel, onweer en windstoten

Geplaatst op 8 juli 2023, om 18:55 uur

BINNENLAND – Het KNMI heeft voor morgen code oranje afgekondigd voor de regio’s in het oosten en zuidoosten van het land. In Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg worden zware onweersbuien verwacht in de middag, met mogelijk zware windstoten en grote hagelstenen van 2 centimeter of zelfs groter.

De exacte locaties waar deze buien zullen plaatsvinden zijn nog niet bekend, volgens meteoroloog Peter Kuipers Munneke tegenover de NOS. “Overal in dit gebied is er waarschijnlijk onweer en regen, maar op bepaalde plekken kan het echt hevig tekeergaan.”

Voorafgaand aan deze onweersbuien zal het opnieuw warm en benauwd zijn. De temperaturen zullen stijgen tot tussen de 25 en 33 graden. Gedurende de dag zullen de zware onweersbuien vanuit het zuiden over het land trekken.