Grote brand in flat; Achttien woningen ontruimd door brandweer

Grote brand in flat; Achttien woningen ontruimd door brandweer

Geplaatst op 8 juli 2023, om 19:39 uur

SAPPEMEER – Op de bovenste verdieping van een flat aan de Parkstraat in Sappemeer (Groningen) heeft zaterdagmiddag een uitslaande brand gewoed. De brandweer kreeg rond 14.15 uur de eerste melding van de woningbrand op de derde etage. Ongeveer een uur later werd het sein brand meester gegeven.

Vanwege de brand zijn drie portieken ontruimd, meldt de Groningse brandweer. Er waren meerdere hoogwerkers ter plaatse om te helpen met blussen. De brand woedde in een gebouw van vier verdiepingen, waaronder drie woonlagen en een deel met garages op de begane grond.

Volgens een woordvoerder van de brandweer kunnen nagenoeg alle geëvacueerden weer terug naar hun woning, behalve de bewoners van het appartement waar de brand is uitgebroken. “Daar is de schade aanzienlijk, dus voor hen wordt opvang geregeld”, laat de woordvoerder weten.

Vanwege de hoge temperaturen werd een deel van de dienstdoende brandweerlieden tijdens het blussen afgelost door collega’s. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Foto’s: Venema Media