Fietser rijdt zonder verlichting over de A2: ‘Navigatie stuurde mij zo’

Fietser rijdt zonder verlichting over de A2: ‘Navigatie stuurde mij zo’

Geplaatst op 8 juli 2023, om 08:08 uur

DEN BOSCH – In de nacht van vrijdag heeft een 18-jarige fietser een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt op de A2 tussen Den Bosch en Vught. Zonder verlichting reed hij op de snelweg.

Verschillende meldingen kwamen binnen bij de politiemeldkamer rond half twee ’s nachts, waarin werd gemeld dat er een fietser op de snelweg reed. De politie reageerde onmiddellijk en begaf zich naar de A2. Ondertussen hadden voorbijgangers de fietser weten te laten stoppen en hem voorzien van een veiligheidsvest.

De fietser bevond zich op de A2 tussen de afrit bij het provinciehuis en de afslag naar de A65 bij Vught. Hij beweerde dat hij zijn telefoon had gebruikt voor navigatie naar huis, maar dat de navigatie hem via de snelweg stuurde. “De man was aardig onder invloed van alcohol en raakte de weg kwijt”, aldus een correspondent van 112.

Agenten begeleidden de man met zijn fiets naar de afrit A65 bij de Rembrandtlaan in Vught, waar hij zijn weg naar huis kon vervolgen. De fietser ontving een boete van 130 euro voor het rijden op de snelweg en een boete van zestig euro vanwege het ontbreken van verlichting.

Foto’s Bart Meesters