Vanaf 8:30 uur geen treinverkeer in deel van Nederland

Vanaf 8:30 uur geen treinverkeer in deel van Nederland

Geplaatst op 5 juli 2023, om 08:12 uur

NEDERLAND – De NS heeft vanaf 08.30 uur het treinverkeer in Noord-Holland en Flevoland stilgelegd vanwege de storm Poly. De storm is volgens de NS “aanzienlijk zwaarder dan verwacht” en daarom neemt de spoorwegmaatschappij extra maatregelen, staat op de website.

Vanaf 09.30 uur wordt ook het treinverkeer boven Amersfoort stilgelegd. In eerste instantie meldde de NS dat dit al om 09.00 uur zou ingaan, maar die informatie werd later aangepast. Ook rond Zwolle stoppen de treinen vanaf 09.30 uur met rijden vanwege de storm. Hoelang deze situatie overal duurt, is niet bekend.

De NS had dinsdagavond al aangekondigd dat het woensdagochtend het aantal intercity’s tussen Alkmaar en Zaandam terug zou gaan brengen van vier naar twee per uur, als gevolg van de te verwachten overlast.

Het KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland en het IJsselmeergebied code rood afgekondigd vanwege zeer zware windstoten, van 100 tot 120 kilometer per uur. Voor Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen en het Waddengebied geldt code oranje. Naar verwachting neemt de wind aan het begin van de middag in kracht af.