Schademeldingen door storm Poly blijven oplopen bij Interpolis

Schademeldingen door storm Poly blijven oplopen bij Interpolis

Geplaatst op 5 juli 2023, om 17:10 uur

NEDERLAND – Het aantal schademeldingen door zomerstorm Poly blijft oplopen bij verzekeraar Interpolis. Het aantal meldingen van particulieren ligt rond het einde van de middag op zo’n 500, aldus de verzekeraar. Twee derde van de meldingen komt uit Noord-Holland. Het aantal meldingen in Friesland loopt op.

Eerder meldde Interpolis dat het veelal om schade aan woningen gaat. “Ook uit Zuid-Holland en Gelderland kwamen enkele tientallen meldingen binnen”, zei de verzekeraar.

“Het aantal schademeldingen van schade aan bedrijven en bij ondernemers in de agrarische sector lijkt vooralsnog mee te vallen. Dat betreft enkele tientallen”, zegt een woordvoerster van Interpolis.

Sinds woensdagochtend heeft Interpolis een calamiteitenteam opgetuigd om klanten te helpen bij de afhandeling van schade. Indien nodig wordt dit team opgeschaald, meldt de verzekeraar.

Verzekeraar a.s.r. meldde eerder ook al de eerste telefoontjes over schade te hebben binnengekregen. “A.s.r. neemt tot nu toe geen grote hoeveelheid schademeldingen waar door de weersomstandigheden”, zei een woordvoerster. “Het aantal inkomende oproepen door de storm is laag, een handvol, en er is nog geen sprake van grote schademeldingen.” De verzekeraar zei verder “goed voorbereid” te zijn op het aantal schademeldingen, onder meer met de bezetting aan de telefoon.

Op sociale media staan meldingen van de brandweer die uitrukt voor stormschade door omgevallen bomen en omgewaaide hekken en steigers, zoals in Hazerswoude-Rijndijk in Zuid-Holland. Poly is de tweede zware julistorm in Nederland in meer dan honderd jaar.

Op Twitter roepen diverse veiligheidsregio’s op niet meteen 112 te bellen voor stormschade. “Bel 112 alleen in noodgevallen”, zegt de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze veiligheidsregio riep eerder in de ochtend ook al op tot het niet meteen bellen van de nationale alarmlijn, omdat deze dreigde overbelast te raken in die regio.

Als er geen spoed is, maar wel de brandweer ter plaatse nodig is, kunnen mensen 0900-0904 bellen.