Code rood beëindigd, in noordelijke helft nog code oranje

Code rood beëindigd, in noordelijke helft nog code oranje

Geplaatst op 5 juli 2023, om 12:39 uur

NEDERLAND – In de noordelijke helft van Nederland geldt niet langer code rood vanwege storm Poly. Het KNMI heeft het weeralarm kort voor 12.30 uur ingetrokken. In de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt nog wel code oranje vanwege zware windstoten. Die waarschuwing geldt ook voor het Waddengebied en het IJsselmeer.

Volgens het KNMI kunnen de windstoten een snelheid bereiken van 100 tot 120 kilometer per uur. De weerdienst waarschuwt voor omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Naar verwachting neemt de wind, die uit het westen komt, in de loop van de middag af.

In Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland geldt code geel. Daar kunnen woensdagmiddag windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur, zegt het KNMI.

Door: ANP