Brand in Maassluis geblust, geen gewonden

Brand in Maassluis geblust, geen gewonden

Geplaatst op 5 juli 2023, om 12:03 uur

MAASSLUIS – In Maassluis heeft woensdag brand gewoed in meerdere woningen. Niemand is gewond geraakt. De brand brak woensdagochtend uit in een rijtjeshuis aan het Lepelaarplantsoen in Maassluis-West. Vervolgens sloeg het vuur over naar een aantal andere woningen. In totaal waren drie woningen bij de brand betrokken.

Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij, maar vlak voor het middaguur meldden de hulpdiensten dat de rook steeds meer leek af te nemen. Rond 13.30 uur werd duidelijk dat de brand uit was. Ook trok de brandweer toen het advies voor omwonenden in om ramen en deuren gesloten te houden.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kan niets zeggen over de schade aan de getroffen panden. Tegen de regionale omroep Rijnmond zegt een bewoonster dat haar huis onbewoonbaar is door de brand. Volgens de omroep is de bovenste verdieping van de woning waar het vuur ontstond zwaar beschadigd.

 

Door: ANP