Voetganger overleden na aanrijding met vrachtwagen

Voetganger overleden na aanrijding met vrachtwagen

Geplaatst op 3 juli 2023, om 10:56 uur

WESTDORPE – Maandagochtend heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N62 bij Westdorpe (Zeeland), waarbij een persoon is omgekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. Het slachtoffer bevond zich op of langs de weg toen de aanrijding plaatsvond. Het is nog niet duidelijk waarom de persoon zich daar bevond.

Volgens de politiewoordvoerder zijn er meerdere mogelijke scenario’s waarom de persoon op de weg liep. Een van die scenario’s is dat de persoon mogelijk over de vluchtstrook liep vanwege een pechgeval, of dat het slachtoffer dacht dat dit was toegestaan. “We zien vaak dat mensen uit bijvoorbeeld Oost-Europa denken dat je daar mag lopen”, aldus de woordvoerder.

De weg is in beide richtingen afgesloten en de provincie, die verantwoordelijk is voor het beheer van de weg, heeft een omleiding ingesteld. Volgens de politiewoordvoerder zal de weg nog geruime tijd afgesloten blijven.

 https://twitter.com/provzeeland/status/1675787238582386689