Personeel Belastingdienst vertrekt na te scherpe mail

Personeel Belastingdienst vertrekt na te scherpe mail

Geplaatst op 3 juli 2023, om 15:24 uur

APELDOORN – Een grote groep medewerkers van de Belastingdienst in Apeldoorn is maandag aan het begin van de middag naar huis gegaan, nadat de beveiliging en de facilitaire dienst van het belastingkantoor in “iets te stringente” bewoordingen in een mail had gewaarschuwd voor een demonstratie van Extinction Rebellion (XR). In de mail stond volgens een woordvoerder van de Belastingdienst dat XR maandagmiddag zou komen demonstreren en dat het personeel daarom maar beter thuis kon gaan werken. Er staat een kleine groep demonstranten voor deur van het pand aan de John F. Kennedylaan.

Volgens de woordvoerder is het beleid bij de Belastingdienst om de medewerkers te waarschuwen als er een demonstratie is gepland. Personeel weet op die manier onder andere hoe ze het pand kunnen verlaten als de hoofdingang door de demonstratie geblokkeerd zou worden. In de mail die in Apeldoorn is rondgestuurd stonden ook vluchtwegen en alternatieve uitgangen aangegeven. “Maar het was wat te scherp opgeschreven, het was helemaal niet de bedoeling dat een groot deel van de mensen meteen zou vertrekken”, aldus de woordvoerder. Hij zegt dat er ook nog wel wat medewerkers op kantoor zijn achtergebleven.

XR demonstreert maandag met kleine groepjes op verschillende plekken in Nederland. De demonstranten in Apeldoorn staan buiten en alles is rustig en veilig, zegt de woordvoerder. “Het is ook helemaal niet onveilig geweest.”

Foto’s: Persbureau Heitink

Door: ANP