Motorcoureur Joey den Besten (30) overleden na zware crash op circuit

Motorcoureur Joey den Besten (30) overleden na zware crash op circuit

Geplaatst op 2 juli 2023, om 22:31 uur

BORCULO – Motorcoureur Joey den Besten uit Borculo is zondag tijdens een race in het Finse Imatra in de raceklasse IRRC (International Road Racing Championship) overleden na een crash. Den Besten was 30 jaar oud.

Volgens de organisatie van de race in Imatra verloor Den Besten de controle over zijn motor in de formatieronde van de Superbike-race. De organisatie betuigt haar condoleances aan de familie en collega-rijders van Den Besten en benadrukt dat hij gemist zal worden.

Op het stratencircuit van Imatra, waar vroeger vele Grand Prix-weekenden werden gehouden, kwam Den Besten zwaar ten val tijdens de IRRC Superbikerace van het weekend. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, met slechts een gebroken hand. Het programma werd met enige vertraging hervat, maar later maakte de politie van Imatra bekend dat de 30-jarige coureur aan zijn verwondingen was overleden.