UPDATE: Brand in pand Bakkeveen waar bruiloft werd gevierd onder controle

UPDATE: Brand in pand Bakkeveen waar bruiloft werd gevierd onder controle

Geplaatst op 1 juli 2023, om 20:53 uur

BAKKEVEEN – In het Friese Bakkeveen op de grens met Groningen en Drenthe heeft zaterdagavond een brand gewoed in een gebouw van een evenementenlocatie waar op dat moment een bruiloft met zo’n honderd gasten werd gevierd.

De brandweer meldt dat alle mensen in het gebouw aan de Jarig van der Wielen Wei op tijd naar buiten zijn gegaan. Ze zijn opgevangen in een ander pand van de locatie.

De brand woedde in het hoofdgebouw en is vermoedelijk in de keuken en meterkast ontstaan. De brandweer bestreed het vuur vanaf de buitenkant. Op beelden van regionale media was te zien dat de vlammen op een gegeven moment uit het dak sloegen.

Foto’s: Persbureau Drenthe & SRFotografie