Brand in vuilniswagen

Brand in vuilniswagen

Geplaatst op 30 juni 2023, om 14:19 uur

VELSEN-ZUID – De brandweer is vrijdag aan het einde van de ochtend met groot materieel uitgerukt nadat er brand was uitgebroken in een vuilniswagen in Velsen-Zuid. De wagen waar puin in werd opgehaald kwam op het parkeerterrein tegenover het voetbalstadion van Telstar aan de Minister van Houtenlaan rond tien voor twaalf stil te staan met brand.

Meerdere brandweereenheden kwamen met spoed ter plaatse. In eerste instantie zou alleen het dak in de brand hebben gestaan maar ook later de lading puin in het voertuig. Nadat de meeste rook was opgetrokken na de bluswerkzaamheden werd ook de cobra coldcutter erbij gehaald. Met de cobra coldcutter werd door het dak van de vuilniswagen gespoten om ook de lading in de wagen helemaal geblust te krijgen.

Even na half een was de brand geblust.

Foto’s: Michel van Bergen