Man uit Oss aangehouden voor verhandelen 17.000 drugspakketten

Man uit Oss aangehouden voor verhandelen 17.000 drugspakketten

Geplaatst op 28 juni 2023, om 21:17 uur

OSS – De politie heeft woensdagochtend op verzoek van de Duitse autoriteiten een 37-jarige man uit Oss aangehouden die wordt verdacht van grootschalige internationale drugshandel. De man zou op het darkweb voor bijna 1 miljoen euro soft- en harddrugs hebben verhandeld. Volgens de politie heeft hij meer dan 17.000 drugspakketten verstuurd, via een postagentschap in Duitsland. De Duitse politie was al langer op zoek naar hem.

Behalve de hoofdverdachte uit Oss zijn woensdag ook een 78-jarige man uit Lienden en een 58-jarige man uit Dongen aangehouden. De verdachte uit Lienden is volgens de politie verantwoordelijk voor het vervoer van de drugspakketten van Nederland naar Duitsland. Alle in Nederland aangehouden verdachten worden overgedragen aan de Duitse autoriteiten. In Duitsland zijn ook twee verdachten aangehouden.

Bij invallen in meerdere woningen, onder meer de woning van de verdachte uit Oss, heeft de politie woensdag duizenden euro’s aan contant geld en een vuurwapen gevonden. Ook trof de politie er 55 liter aan zuivere amfetamineolie en een kilo amfetaminen aan, ofwel speed.

Foto ter illustratie 

Door: ANP