Duikers redden verdronken man (21) uit water

Duikers redden verdronken man (21) uit water

Geplaatst op 26 juni 2023, om 09:45 uur

DEN BOSCH – In Den Bosch is zondagavond een 21-jarige man door de brandweer uit de Zuiderplas gered. Omstanders hadden hem eerder zien zwemmen met een vriend, maar hij kwam niet meer boven water.

Rond 22.40 uur werd er een melding ontvangen dat een man te water was gegaan aan de zuidkant van de Zuiderplas. Duikers van de brandweer hebben de man aan de kant gebracht, waarna de hulpdiensten direct begonnen met reanimatie. Kort daarna is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Er waren veel hulpdiensten aanwezig bij de Zuiderplas, waaronder meerdere duikers en een traumahelikopter die op het strand landde.

De zoektocht van de duikers heeft ruim een half uur geduurd voordat de man werd gevonden. De geredde man is afkomstig uit het buitenland en verblijft in het asielzoekerscentrum in Schijndel. Hij was samen met een andere man gaan zwemmen.

Foto’s: Bart Meesters