VIDEO: Man ‘drogeert’ bezoeker op Defqon1

VIDEO: Man ‘drogeert’ bezoeker op Defqon1

Geplaatst op 24 juni 2023, om 07:42 uur

BIDDINGHUIZEN – Tijdens het Defqon.1 festival in Biddinghuizen is een bezoeker door de beveiliging van het terrein verwijderd en naar de politiepost gebracht. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe de man iets in het drankje van een andere bezoeker stopt.

De organisatie van Defqon heeft de beelden onder ogen gekregen en de man geïdentificeerd, waarna hij door de beveiligers buiten de hekken is gezet en naar de politiepost is gebracht. De politie kon echter geen strafbaar feit vaststellen vanwege gebrek aan bewijs. Het is niet bekend wat de man precies in het drankje heeft gestopt vertellen zei tegenover De Gelderlander. De organisatie benadrukt dat zij een zerotolerancebeleid hebben ten aanzien van drugs, maar het is onmogelijk om volledig te voorkomen dat er iets wordt meegenomen.

De toegang tot het festivalterrein is de man ontzegd, maar hij is niet gearresteerd. De organisatie is alert op verdachte situaties en heeft een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld voor bezoekers die iets verdachts zien of zich onveilig voelen. Het Defqon.1 festival vindt nog het hele weekend plaats in Biddinghuizen.

Video: Tiktok/278marra