Verdachte doodsteken supermarktmedewerkster langer vast

Verdachte doodsteken supermarktmedewerkster langer vast

Geplaatst op 22 juni 2023, om 14:37 uur

DEN HAAG – De man die dinsdag is opgepakt op verdenking van het doodsteken van een 36-jarige supermarktmedewerkster in Den Haag, blijft twee weken langer in de cel. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag, meldt het Openbaar Ministerie. Eerder werd al bekend dat de 56-jarige een uitgebreid en lang strafblad heeft.

Het slachtoffer werd dinsdagochtend kort na openingstijd van de Albert Heijn aan de Turfmarkt, in het centrum van Den Haag, neergestoken. Er is nog tevergeefs geprobeerd haar te reanimeren. De verdachte kon vrij snel opgepakt worden.

De man is in de jaren 90 en 00 vaker opgepakt. Daarna is hij voor langere tijd naar het buitenland vertrokken. In zowel Engeland als op Curaçao is hij ook veroordeeld, op Curaçao kreeg hij ook een tbs-maatregel opgelegd. “De verdachte wordt in ernstige mate gevaarlijk geacht en kan ieder moment zijn dreigementen uitvoeren”, verklaarde de rechter toen.

Sinds september vorig jaar werd hij in verschillende regio’s in Nederland weer opgepakt. Op 9 juni veroordeelde de rechtbank in Rotterdam hem voor bedreiging, hij kreeg een straf die gelijk was aan zijn voorarrest. Daardoor hoefde hij dus niet terug de cel in. Het OM had in die zaak gevraagd om de man voor onderzoek op te laten nemen in het Pieter Baan Centrum, maar de rechtbank wees dat verzoek af. De rechtbank meldde woensdag dat het niet op de hoogte was van de waarschuwingen van de rechters in het buitenland, onder meer met betrekking tot de tbs-maatregel vanuit Curaçao.

Het OM is over het algemeen terughoudend met het delen van informatie, zeker bij recente gebeurtenissen, maar “vanwege de maatschappelijke impact heeft het Openbaar Ministerie er in deze uitzonderlijke zaak voor gekozen om al eerder met meer informatie naar buiten te komen. De advocaat van verdachte is hiervan op de hoogte gesteld”, zei het OM eerder.

Door: ANP