Vrouw (87) overleden bij ongeval met vuilniswagen

Vrouw (87) overleden bij ongeval met vuilniswagen

Geplaatst op 19 juni 2023, om 13:52 uur

BAARN – Een 87-jarige vrouw is maandagochtend overleden bij een aanrijding door een vuilniswagen op de Kwekerij in Baarn. Een traumateam per helikopter is ter plaatse gekomen.

Het incident vond plaats even voor 10.00 uur. Op dat moment was de vuilniswagen bezig met het legen van een ondergrondse container. Om nog onbekende redenen raakte de vrouw onder de wagen bekneld, aldus een woordvoerder van de politie.

Verschillende buurtbewoners, waaronder een huisarts, hebben direct eerste hulp verleend. De chauffeur van de vuilniswagen werd opgevangen door omwonenden. Een traumahelikopter uit Nijmegen landde op het IJsbaanterrein in Baarn. Ondanks langdurige medische behandeling ter plaatse, kon het slachtoffer niet meer gered worden. Ze is per ambulance onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis vervoerd.

Burgemeester Mark Röell heeft de locatie van het ongeval bezocht en heeft gesproken met buurtbewoners in een nabijgelegen huisartsenpost, waar ook slachtofferhulp aanwezig was. Vanwege het forensisch onderzoek blijft de Kwekerij nog enkele uren afgesloten.