Man (49) redt zijn hond maar overlijdt zelf in de Maas

Man (49) redt zijn hond maar overlijdt zelf in de Maas

Geplaatst op 19 juni 2023, om 20:42 uur

DEN BOSCH – Een 49-jarige man uit Den Bosch is maandagmiddag verdronken in de Maas in Den Bosch. Volgens de politie heeft hij het water betreden in een poging zijn hondje te redden.

Rond vijf uur in de middag zagen omstanders de man het water in gaan en vervolgens uit het zicht verdwijnen. Zij hebben direct de hulpdiensten ingeschakeld.

De brandweer en de politie hebben intensief gezocht naar de man, met behulp van twee boten en duikers. Ook vanaf de kant is er door de politie en de brandweer naar de vermiste man gezocht. Een traumahelikopter bracht medisch personeel ter plaatse, terwijl een politiehelikopter werd ingezet om te helpen bij het lokaliseren van de man in het water.

Uiteindelijk is de man uit het water gehaald en gereanimeerd, maar om kwart over zes maakte de politie bekend dat hij is overleden. Het hondje heeft het wel gered.

Op de Maasboulevard verzamelde zich een grote groep mensen die toekeken hoe de man uit het water werd gehaald. Het voorval trok veel bekijks en zorgde voor een aangrijpende situatie aan de waterkant.

Foto’s: Thomas / Meesters Multi Media