FOTO UPDATE: Bewoners weer thuis na ontruiming om vondst explosief garagebox

FOTO UPDATE: Bewoners weer thuis na ontruiming om vondst explosief garagebox

Geplaatst op 19 juni 2023, om 10:43 uur

NIJMEGEN – De bewoners van een flat in Nijmegen kunnen weer naar huis na een ontruiming maandagochtend vanwege de vondst van explosief materiaal in een garagebox. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosieve materiaal veiliggesteld en meegenomen, meldt de politie. De politie is wel nog bezig met onderzoek in de box aan de Malvert 62e straat.

De politie was zondagavond in de Malvert 62e straat vanwege een mogelijk inbraak, toen een auto met hoge snelheid uit de garagebox reed. Agenten schoten op de auto. Tijdens de vlucht raakte de bestuurder een vrouw, zij is gewond naar het ziekenhuis gebracht. In de garagebox werd het explosieve materiaal gevonden.

De vermoedelijke vluchtauto werd later gevonden aan de Meijhorst 29e straat. Omdat in de auto materiaal zat dat verder onderzocht moest worden, werd de omgeving afgezet. Een basisschool in deze straat, Daltonschool de Meijboom, ging uit voorzorg dicht vanwege de situatie.

Rond 11.00 uur meldde de politie dat de situatie rondom de auto veilig is. “Het is aan de school zelf om te kijken of zij vandaag nog open gaan”, aldus een woordvoerder van de politie. De auto is afgevoerd voor aanvullend politieonderzoek.

De verdachten zijn nog voortvluchtig. De Rijksrecherche doet ook onderzoek, wat gebruikelijk is als door de politie geschoten is.
Foto’s: John Beckmann