Na lange droogte zondag kans op gladheid door buien

Na lange droogte zondag kans op gladheid door buien

Geplaatst op 17 juni 2023, om 09:27 uur

HOUTEN – Voor het eerst in meer dan een maand zijn er buien op komst. Zaterdagavond blijft het droog, maar vooral in de loop van zondagmiddag neemt de kans op plaatselijke buien vanuit het zuiden toe, meldt Weeronline.

Voor weggebruikers wordt het tijdens de eerste regen even oppassen. Door een combinatie van regen en vuilresten kan een slijmerige laag ontstaan op het wegdek, waardoor het glad kan zijn. Lichte regen vormt meer risico; zodra het hard begint te regenen, spoelt de gladde laag weer snel weg.

Ook de rest van de week is er kans op een enkele regen- of onweersbui, maar er zijn ook genoeg droge momenten. In de loop van de week kan het plaatselijk nog steeds glad zijn. De temperatuur blijft vrij hoog voor de tijd van het jaar met dagelijks maxima rond 25 graden.

Door: ANP