Zeker vier puppy’s omgekomen bij chaletbrand

Zeker vier puppy’s omgekomen bij chaletbrand

Geplaatst op 16 juni 2023, om 22:15 uur

HEERLE – Bij een brand in een stacaravan op Camping Herelseheide aan de Gareelweg zijn vrijdag aan het einde van de middag zeker vier puppy’s om het leven gekomen.

Rond 17:30 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer. Ter plekke woedde een felle brand in een stacaravan nadat het vuur was overgeslagen vanaf een auto. De brandweer kwam ter plaatse en wist een hond uit het vakantiehuisje op tijd te redden, maar vier puppy’s overleefde de brand niet.

Ramen en deuren dicht
Rond 19.20 uur was het vuur onder controle, maar er kwam veel rook van het chalet en de auto af. De rook van de brand was vanaf een verre afstand te zien. Daarom adviseerde de veiligheidsregio omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Brandweerlieden waren nog enige tijd bezig met nablussen. Om 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.