Kat overleden bij felle woningbrand

Kat overleden bij felle woningbrand

Geplaatst op 16 juni 2023, om 10:02 uur

HAARLEM – Vrijdagmorgen heeft er een ernstige woningbrand plaatsgevonden aan de Palamedestraat in Haarlem, waarbij de voorkant van het huis aanzienlijke schade heeft opgelopen. Helaas heeft de kat het niet overleefd en zijn er ook ramen met kracht uitgeslagen. De buren moesten hun woning verlaten.

De brand vond plaats rond zes uur vanochtend in een woning aan de Palamedestraat in Haarlem, met aanzienlijke schade tot gevolg. De kat van de bewoner is helaas omgekomen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland, die ter plaatse was en met NHNieuws sprak, schrok de buurt enorm wakker. Eerst waren er de klappen van het uit elkaar spatten van de voorruit, gevolgd door de brand. Vanwege de rookontwikkeling werden omliggende huizen ontruimd. “De kinderen van de buren hebben rook ingeademd en worden momenteel nagekeken.” De bewoner van het getroffen huis is met onbekende klachten naar het ziekenhuis gebracht, aldus de veiligheidsregio. Het huis zal de komende dagen in ieder geval onbewoonbaar zijn. “We zoeken naar een onderkomen voor de bewoner. Wellicht kunnen de buren eerder terug naar hun huis, maar daar moet eerst goed worden gelucht.” Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Hieronder zijn foto’s te zien van de schade die de brand heeft veroorzaakt.

Foto’s: Inter Visual Studio