Kat met kruisboog beschoten, dier loopt rond met pijl in pootje

Kat met kruisboog beschoten, dier loopt rond met pijl in pootje

Geplaatst op 16 juni 2023, om 12:00 uur

DUSSEN – In Dussen is er ophef ontstaan rondom een kat die beschoten is. Donderdagavond zag iemand het dier rondlopen met een pijl in zijn voorpoot en waarschuwde de hulpdiensten. Het lijkt erop dat de kat is geraakt door een kruisboog, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om hem te vangen.

Volgens een woordvoerder van de politie is de wond die de kat heeft opgelopen door de beschieting “oppervlakkig”, waardoor het dier nog steeds goed kan bewegen. Ondanks de inzet van agenten, medewerkers van de dierenambulance en buurtbewoners, lukte het donderdagavond niet om de kat te vangen. “De kat kon snel rennen.” Het gaat om een zwarte kat met een rode pijl in zijn linker voorpoot. Het is onbekend wie de eigenaar van de kat is en het is nog niet duidelijk wie de kat heeft beschoten.

De schutter wordt verzocht om zich te melden. Degene die de kat kan vangen, wordt gevraagd om de pijl uit de poot te verwijderen en contact op te nemen met de dierenambulance.