Vermiste man (54) verdronken in recreatieplas E3-strand

Vermiste man (54) verdronken in recreatieplas E3-strand

Geplaatst op 15 juni 2023, om 18:44 uur

EERSEL – De politie heeft in het E3-strand in Eersel het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Het betreft een 54-jarige man uit Valkenswaard die woensdagavond als vermist werd opgegeven.

Volgens de familie van de man had hij de intentie om naar de overkant van de recreatieplas te zwemmen, maar is hij niet meer teruggekeerd.

Woensdagavond werd er al tevergeefs naar de man gezocht. Donderdag is de zoektocht hervat, waarbij duikers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LOTZ) het water ingingen vanaf de locatie waar de man voor het laatst gezien was. Er werd ook gebruik gemaakt van een sonarboot om de vermiste man op te sporen.

Het E3-strand heeft een uitgestrekt gebied van dertig hectare, met sommige delen diepe wateren, zo liet een van de eigenaren van het strand weten. Hij was zelf ook betrokken bij de zoekactie, waarbij hij vanaf een bootje mee zocht naar de vermiste man.

Foto’s: Rico Vogels