Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto

Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto

Geplaatst op 14 juni 2023, om 22:55 uur

BREDA – Woensdagavond, rond 18.00 uur, heeft er op de Burgemeester de Manlaan in Breda een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in botsing gekomen met een fiets. De fietser raakte hierbij zwaargewond. Direct na het incident werden de hulpdiensten, waaronder de politie en ambulance, gealarmeerd en ter plaatse gestuurd. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter opgeroepen, die landde op de nabijgelegen sportvelden.

De hulpverleners hebben ter plaatse direct medische assistentie verleend aan het slachtoffer. Uiteindelijk is de fietser per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De exacte aard en ernst van de verwondingen zijn op dit moment nog niet bekend.

De VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) van de politie zal een onderzoek uitvoeren naar de toedracht van het ongeval. Om dit onderzoek ongestoord te kunnen laten plaatsvinden, blijft de weg voorlopig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via alternatieve routes.

Foto’s: Tom van der Put