OM: Definitief geen aanwijzingen voor een strafbaar feit bij overlijden baby in Ter Apel

OM: Definitief geen aanwijzingen voor een strafbaar feit bij overlijden baby in Ter Apel

Geplaatst op 13 juni 2023, om 11:35 uur

TER APEL – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft definitief besloten om geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het overlijden van een drie maanden oude baby op 24 augustus 2022 in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat het overlijden van de baby het gevolg is geweest van een strafbaar feit.

Het OM wachtte op de resultaten van een neuropathologisch onderzoek dat werd uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit onderzoek is nu afgerond en het NFI heeft geen specifieke doodsoorzaak kunnen vaststellen.

Op 2 september 2022 concludeerde het OM al voorlopig dat er geen aanwijzingen waren dat het overlijden het gevolg was van een strafbaar feit. Er werd echter nog gewacht op het neuropathologisch onderzoek. Dit onderzoek is standaard bij overlijden van kinderen tot 1 jaar en neemt doorgaans zes tot negen maanden in beslag.