Nederlandse toerist (23) korte tijd ontvoerd in Guatemala

Nederlandse toerist (23) korte tijd ontvoerd in Guatemala

Geplaatst op 13 juni 2023, om 16:05 uur

DEN HAAG – Een 23-jarige Nederlandse toerist is korte tijd ontvoerd geweest in Guatemala. Dit bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken dinsdagmiddag na berichtgeving van De Telegraaf. De man is volgens de woordvoerder ongedeerd en krijgt consulaire bijstand.

De Nederlander zou afgelopen weekend vanuit een nachtclub niet ver van hoofdstad Guatemala-Stad zijn ontvoerd door drie mannen. Een lokaal dagblad schrijft dat de ontvoerders 5000 euro eisten in ruil voor vrijlating van de Nederlander. Volgens de krant wist de politie de ontvoerders op basis van informatie over hun voertuig op te sporen en de Nederlander te bevrijden.

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken kan niet zeggen hoelang de Nederlander precies ontvoerd is geweest.

Door: ANP