VIDEO: weer brand uitgebroken in decor van Efteling-show Raveleijn

VIDEO: weer brand uitgebroken in decor van Efteling-show Raveleijn

Geplaatst op 11 juni 2023, om 17:33 uur

KAATSHEUVEL – Voor de tweede keer binnen een korte periode is er brand uitgebroken bij de parkshow Raveleijn in de Efteling. Op foto’s is te zien hoe een huisje naast de poort op het middenterrein van het theater in brand staat. Als gevolg hiervan is het theater tijdelijk ontruimd. Volgens een woordvoerder van de Efteling betrof het een kleine brand die plaatsvond tijdens de show van vijf uur. Het vuur kon door het park zelf worden geblust. Desalniettemin komt de brandweer nog langs voor een controle.

Op 30 mei vond er ook al een brandincident plaats tijdens de show, waarbij de vlammen uit een huisje in het decor sloegen. Achteraf bleek de schade echter mee te vallen.

Op dit moment kan de woordvoerder nog niet zeggen wat de oorzaak is van de twee branden binnen korte tijd in de show. “Sinds de opening van Raveleijn in 2011 maken we gebruik van vuureffecten. Het lijkt vooralsnog op toeval dat het nu twee keer misgaat, maar we zullen uiteraard onderzoeken of er een verband is.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de show weer geopend zal worden. “We moeten eerst alles grondig controleren. Het is daarom waarschijnlijk dat dit vandaag niet meer zal gebeuren. Maar zodra we er zeker van zijn dat alles veilig is, zullen we weer openen.”

Foto’s FPMB ERIK HAVERHALS