Stroomstoring volledig opgelost

Stroomstoring volledig opgelost

Geplaatst op 11 juni 2023, om 09:18 uur

VLAARDINGEN – De stroomstoring die meer dan tienduizend adressen in Vlaardingen rond 06.50 uur trof, is volledig opgelost. Alle klanten hebben sinds 10.28 uur weer stroom, meldt netbeheerder Stedin. De oorzaak van de storing was een kapot onderdeel in het hoogspanningsstation.

De brandweer moest in de ochtenduren ter plaatse komen, omdat er rook uit het hoogspanningsstation kwam. Pas daarna konden de monteurs aan de slag. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldde eerder dat het niet ging om een brand, alleen om rook.

Vanwege de verwachte hitte hebben diverse hulpdiensten zondag een crisisteam gevormd om te overleggen over de impact van de stroomstoring op bijvoorbeeld verpleeghuizen. De woordvoerder van de veiligheidsregio legt uit dat er bijvoorbeeld geen waterdruk was en dat de zonwering het niet deed. De vrees was dat de ouderen snel zouden uitdrogen, maar uiteindelijk was het niet nodig om water te laten uitrukken naar de verpleeghuizen.

Door: ANP