’Jonge Nederlandse vrouw verkracht door barmedewerker op Mallorca’

’Jonge Nederlandse vrouw verkracht door barmedewerker op Mallorca’

Geplaatst op 11 juni 2023, om 11:35 uur

BUITENLAND – Een jonge Nederlandse vrouw heeft aangifte gedaan van verkrachting door een medewerker van een bar op Mallorca. Na een bezoek aan een uitgaansgebied bij Playa de Palma zou ze vroeg in de ochtend naar zijn huis zijn gegaan en daar seksueel misbruikt zijn. De Spaanse nationale politie heeft de vermoedelijke dader, een Senegalees die werkt als promotor voor de club, aangehouden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen verzoek om consulaire bijstand ontvangen, maar indien nodig zal deze worden verleend.

Het incident vond plaats op 31 mei rond 4 uur ’s ochtends. De verdachte ontmoette de jonge Nederlandse en haar vriendin in de bar waar hij werkte. Toen de nacht ten einde liep en de horeca sloot, besloten de twee vrouwen met hem mee te gaan naar zijn verblijfplaats. Volgens berichten was er afgesproken om seks te hebben, maar één van de vrouwen wilde dit uiteindelijk niet. Daarop zou de Afrikaanse verdachte haar hebben gedwongen.

Na het incident informeerde de jonge vrouw in paniek de politie, die onmiddellijk een onderzoek instelde. Haar vriendin werd als getuige gehoord om te achterhalen wat er aan het misbruik voorafging. Omdat haar verhaal overeenkwam met dat van het slachtoffer, werd de barmedewerker gearresteerd op verdenking van aanranding of verkrachting.

Bij zijn voorgeleiding bepaalde de rechter-commissaris dat de verdachte tijdens het onderzoek op vrije voeten mocht blijven, maar hij kreeg wel een contactverbod opgelegd om te voorkomen dat hij het slachtoffer zou benaderen. Hij wacht nu op zijn proces.