38-jarige man aangehouden als verdachte van moord op 12-jarige stiefdochter

38-jarige man aangehouden als verdachte van moord op 12-jarige stiefdochter

Geplaatst op 10 juni 2023, om 18:36 uur

TIEL – De politie heeft zaterdagmiddag een 38-jarige Roemeen in Tiel aangehouden. De man wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter. Het Fugitive Active Search Team (FAST) uit Roemenië heeft FASTNL gevraagd de man op te sporen en aan te houden.

De vader van het slachtoffer had in april aangifte gedaan van vermissing. Op 3 juni werd het lichaam van het 12-jarig meisje gevonden in een appartement in Boekarest. De moeder en haar partner werden aangemerkt als verdachten in dit drama. De moeder kon in de loop van deze week worden aangehouden in Spanje en is inmiddels overgeleverd aan Roemenië. Haar partner en mede-verdachte is vanmiddag in Tiel aangehouden.

De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en zal na het weekend worden voorgeleid. Daarna zal de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam een besluit nemen met betrekking tot zijn overlevering aan Roemenië.

FASTNL
Het Fugitive Active Search Team (FASTNL) van de Landelijke Eenheid is op verzoek en na informatie van FAST Roemenië een onderzoek gestart naar de verdachte die mogelijk naar Nederland zou zijn gevlucht.