Politie houdt laatste verdachte aan voor mishandeling Bijlmer

Politie houdt laatste verdachte aan voor mishandeling Bijlmer

Geplaatst op 6 juni 2023, om 16:17 uur

AMSTERDAM – De politie heeft een twaalfde “en tevens laatste” verdachte aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling waarbij iemand op het spoor werd geduwd bij station Bijlmer ArenA. Dat meldt de politie dinsdag. Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam.

“Met zijn arrestatie zijn nu alle door de recherche in kaart gebrachte verdachten aangehouden”, stelt de politie. De 19-jarige man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Naast deze man zit nog een 15-jarige verdachte vast.

Van de twaalf verdachten die in totaal zijn aangehouden in het onderzoek worden drie er niet langer van verdacht “een actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag”. De negen anderen, die naast de 19-jarige man tussen de 12 en 16 jaar oud zijn, blijven nog verdachten in het onderzoek.

Het onderzoek gaat nog door, laat de politie weten. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt het dossier doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM).

Bij de mishandeling op 5 mei werd een man op het spoor geduwd. Op beelden is te zien hoe het slachtoffer hard tegen zijn hoofd wordt getrapt terwijl hij op de grond ligt. Daarna staat hij op en wordt hij het spoor op geduwd. Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer kort voor de mishandeling een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. De politie kon hier eerder niets over zeggen.