FOTOSERIE: Honderden varkens omgekomen bij brand op boerderij

FOTOSERIE: Honderden varkens omgekomen bij brand op boerderij

Geplaatst op 6 juni 2023, om 21:59 uur

BEERTA – Bij een brand op een varkensboerderij in het Groningse dorp Beerta zijn dinsdag twee- tot driehonderd varkens omgekomen, volgens een eerste schatting van de brandweer. Een deel van de biggen en zeugen in de schuren kon gered worden.

Het vuur brak rond 15.30 uur uit bij het bedrijf Hamletz aan de Ulsderweg in een van de schuren, waar volgens de brandweer zo’n drie- tot vierhonderd biggen en zeugen aanwezig waren. Daarbij kwam veel rook vrij. De brand sloeg daarna over naar een tweede schuur op het terrein. Een persoon is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een schuur is volledig uitgebrand, de tweede deels.

Vanwege de brand werd het treinverkeer tussen Groningen en Leer (Duitsland) stilgelegd. Ook werden de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten. Even na 19.00 uur was de brand onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen.

fotoserie gemaakt door: Venema Media