UPDATE: Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace

UPDATE: Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace

Geplaatst op 3 juni 2023, om 23:05 uur

HELMOND – Door een vermoedelijke straatrace in Helmond zijn zaterdagavond bij een ongeval meerdere gewonden gevallen. Volgens de politie waren twee auto’s betrokken die naast elkaar stonden bij een stoplicht en vervolgens hard optrokken.

Eén van de auto’s botste bij het volgende stoplicht op een stilstaand taxibusje, terwijl de andere auto het busje kon ontwijken en er vandoor ging.

Met hoge snelheid knalde de auto achter op de taxi en schoof eronder. Hierdoor werd de bus flink naar voren geduwd en vatte de auto vlam. Bij aankomst van de hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, brandweerwagens en politie-eenheden, was er sprake van een grote chaos. De gewonde personen lagen verspreid over de hoofdrijbaan, de parallelweg en een zijstraat, wat erop zou kunnen wijzen dat sommigen van hen probeerden te vluchten. Daarnaast waren er veel getuigen van het ongeval op straat, die het incident hadden gezien of gehoord.

In totaal moesten vier personen naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de politie waren de meeste inzittenden van de auto minderjarig. Daarnaast werd één persoon tegen de grond gewerkt, geboeid en afgevoerd. De exacte relatie van deze persoon tot het ongeval is nog niet volledig duidelijk.

De doorgaande weg richting het centrum van Helmond blijft voorlopig afgesloten, aangezien de politie een sporenonderzoek zal uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de toedracht van het incident.

Foto’s: Emergency Response Photographer