A79 weer open na ongeval met drie gewonden

A79 weer open na ongeval met drie gewonden

Geplaatst op 3 juni 2023, om 14:26 uur

MEERSSEN – Bij een aanrijding tussen drie voertuigen op de A79 zijn drie personen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen de afritten Meerssen en Valkenburg. De weg richting Maastricht was lange tijd dicht voor onderzoek, maar werd zaterdag aan het begin van de middag weer vrijgegeven.

Het gaat om een ongeluk waarbij een busje en twee auto’s betrokken waren. In het busje zaten vier mensen. Van hen zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen. Een van hen was de bestuurder, een 47-jarige man van wie niet bekend is waar hij woont. Van de tweede is de identiteit nog niet bekend bij de politie.

Een van de twee betrokken auto’s werd bestuurd door een 75-jarige man uit Meerssen. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 30-jarige man uit Valkenburg, is ter plekke onderzocht door medisch personeel. Ook de twee inzittenden uit het personenbusje zijn ter plekke onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 03.30 uur door nog onbekende oorzaak.