Twee overvallen binnen vijftien minuten, vermoedelijk door dezelfde dader

Twee overvallen binnen vijftien minuten, vermoedelijk door dezelfde dader

Geplaatst op 30 mei 2023, om 21:19 uur

EINDHOVEN – Dinsdagavond vonden er in Eindhoven twee overvallen plaats, zowel bij tankstation De Haan als bij Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel. Deze incidenten deden zich voor tussen acht uur en half negen. Er wordt vermoed dat dezelfde dader bij beide overvallen betrokken is. Die werd een uurtje later opgepakt.

Het tankstation gelegen aan de Huizingalaan heeft in het verleden al meerdere malen te maken gehad met overvallen, waaronder incidenten in 2018 en 2019. Deze keer vond de gewapende overval plaats rond acht uur. Tien minuten later vond er een soortgelijk incident plaats bij de supermarkt, zoals gemeld via Burgernetmeldingen. De dader wordt geschat op een leeftijd tussen de 55 en 60 jaar. De politie adviseert mensen om onmiddellijk 112 te bellen en de dader niet zelf te benaderen.

Op dit moment voeren agenten een onderzoek uit. Dit omvat onder andere het bekijken van camerabeelden en het inzetten van een politiehelikopter die boven Eindhoven vliegt.