Opnieuw drie AZ-supporters aangehouden wegens ongeregeldheden

Opnieuw drie AZ-supporters aangehouden wegens ongeregeldheden

Geplaatst op 30 mei 2023, om 14:06 uur

ALKMAAR – De politie heeft nog eens drie AZ-supporters aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de rellen in het voetbalstadion van de Alkmaarse club eerder deze maand. Dat brengt het totaal aantal arrestaties in de zaak op achttien, laat de politie weten.

Dinsdagavond besteedt het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de rellen, die uitbraken na een thuiswedstrijd van AZ tegen West Ham United. In de uitzending worden vijf foto’s van verdachten getoond die nog niet eerder zijn gepubliceerd, zegt een woordvoerder van de politie.

Een week geleden liet Opsporing Verzocht ook al foto’s zien van mannen die betrokken waren bij de ongeregeldheden. Naar aanleiding van die uitzending kreeg de politie tientallen tips binnen en volgden meerdere aanhoudingen. Afgelopen donderdag en vrijdag werden in totaal veertien verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Vijf van hen zitten vanwege persoonlijke omstandigheden niet langer vast, maar zijn nog wel verdachte in de zaak.