Nog eens twee aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

Nog eens twee aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

Geplaatst op 30 mei 2023, om 18:50 uur

STEENBERGEN – In een lopend onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen zijn dinsdag nog eens twee verdachten aangehouden, meldt de politie. Eerder werden in het onderzoek al zes verdachten aangehouden, waarvan er nog drie in voorarrest zitten.

Een 21-jarige man werd dinsdagochtend in Dinteloord (Noord-Brabant) aangehouden. Zijn woning is doorzocht. Diverse voor het onderzoek relevante goederen zijn in beslag genomen. In Antwerpen werd door de Belgische politie, op verzoek van de Nederlandse justitie, een 44-jarige man aangehouden. Er wordt nog beslist over zijn detentie en de overleveringsprocedure. Ook zijn woning is doorzocht. In Geleen (Limburg) werd ook nog een woning doorzocht.

In Steenbergen werd geprobeerd een andere verdachte aan te houden, maar hij was niet thuis. Zijn woning is wel doorzocht. Ook in Groenlo was een verdachte niet aanwezig. De twee zijn vermoedelijk in het buitenland en nog niet gelokaliseerd door het rechercheteam, aldus de politie.

De eerdere arrestaties in deze zaak waren op 3 februari. Dat gebeurde tijdens een actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij deze operatie in West-Brabant werd onder meer een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.